ToneWOW

ToneWOW kini dilancarkan…

Apa itu ToneWOW?

 

Sila fahamkan dulu singkatan di bawah;

MNO – Mobile Network Operator
MVNO – Mobile Virtual Network Operator
MVNE – Mobile Virtual Network Enabler

MNO adalah Telco gergasi yang mempunyai pencawangnya sendiri seperti Maxis, Celcom, Digi dan Umobile

MVNO adalah Telco dengan penjenamaan sendiri yang menggunakan/menumpang rangkaian MNO

Contoh : Tune Talk, XoX, RedOne, Tronexus, Yoodo

MVNE adalah Telco yang menyediakan perkhidmatan, pentadbiran, sokongan operasi bagi pihak MVNO

Tone WoW adalah satu-satunya MVNE di Malaysia…

================

Syarikat ToneWow berstatus MVNE – Mobile Virtual Network Enabler
Network Coverage (Liputan) DIGI dengan jenis Simkad 4G

Jenis2 pangkat :

Lite —> Normal Member (NM) —> Junior Center (JC) —> Service Center (SC) —> Branch (B)

Lite bermula dengan simkad RM10 (kredit RM1)
Komisyennya
L1 = 3%
L2 = 2%
L3 = 5%

================

Normal Member bermula dengan simkad RM100 (kredit RM30)
Komisyennya
L1 = 6%
L2 = 3%
L3 = 11%
(jika topup peribadi melebihi RM30)

ATAU

L1 = 10%
L2 = 3%
L3 = 13%
(jika topup peribadi lebih RM60)

================

Jika bermula Lite(RM10), ada 2 cara utk naik ke Normal member

Cara Pertama
Upgrade dengan buat bayaran RM100 kepada HQ.. Secara otomatik status akan berubah dan peratus komisyen pun berubah

Cara Kedua
Bila komisyen anda mencecah RM100, status akan berubah dan peratus komisyen pun turut berubah

================

Lite boleh taja Lite
Lite boleh taja Normal Member
Normal Member boleh taja Lite
Normal Member boleh taja Normal Member

Fast track: Direct sponsor RM30 (apabila downline upgrade drp Lite ke Normal Member dengan syarat Anda berstatus Normal Member)

================

Untuk kenaikan pangkat seterusnya dari JC —> SC —> Branch adalah mengikut performance/komisyen anda. Jika performance anda bagus secara otomatik pangkat anda akan diupgrade (yang ini bermula January 2019)

Tidak perlu lagi mengeluarkan modal besar untuk naik pangkat… Sesiapa sahaja walaupun kurang modal boleh naik pangkat dengan mudah dalam program..

================

Semua ahli Tone Excel yang masih aktif boleh join ToneWow hanya modal RM10, komisyen berstatus Normal Member

Ahli fresh yang baru join dengan simkad Lite (RM10), komisyennya 3%,2%,5% seperti diterangkan di atas.

================

Pendaftaran guna website atau apps

Pendaftaran keahlian Tone WOW adalah mengikut geneology asal anda di Tone Excel. Anda tidak dibenarkan mendaftar di bawah rangkaian lain

Jika ada pangkat, pangkat anda akan dibawa sekali

================

Plan Data n Call

RM30 – dpt data 5Gb, 100min on net, 30min all net, 30hari
RM60 – dpt data 15Gb, 150min all net, 30hari

Data dan Minit call carry forward bulan depan jika tak habis guna

================

Point Wowcher

Setiap kali topup atau daftar ahli baru akan dapat point.. point WowCher bole digunakan di 99speedmart seluruh Malaysia untuk membeli barangan keperluan harian… Akan datang ada banyak lagi pasaraya yang akan terlibat.

================

Kesimpulan.
TONEWOW ini sangat bagus kepada mereka yang hanya pengguna sahaja dengan menyertai Lite member RM10 dahulu. Dalam kad dah ada kredit RM1..

Akan datang ada banyak lagi penambahbaikan dari segi plan data dan call dan juga benefit simkad.. Semua tu HQ tengah aturkan.. Buat masa sekarang kita pakai je apa yg diberikan..

Perlu dingat.. ToneWOW adalah berstatus MVNE lebih tinggi kedudukan dari MVNO.. dan bukan Telco yang menumpang rangkaian lain.

Oleh itu Tone WOW bebas untuk buat apa saja plan data atau call atau benefit simkad akan datang..

Jadi.. Jom kita letupkan bisnes ini dan jadi orang terawal.. Anda tak buat tiada sape nak marah.. tapi tggula 1 tahun dari sekarang, jangan gigit cari sudah la ye..

Daftar di sini http://rm10tonewow.wasap.my/

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →