fbpx

Teknik Promosi

Penerangan Mengenai Teknik-teknik Promosi yang Dicadangkan.

Cara promosi offline.

ANDA sudah boleh terang atau promosikan kelebihan simkad ToneWOW Excel ini kepada ahli keluarga, saudara mara, jiran dan juga rakan-rakan dan serta kenalan. Pastikan yang anda sentiasa mempunyai simkad extra dalam poket. Jika ada rakan-rakan yang berminat dan ingin membeli simkad ToneWOW Excel ini, anda sudah boleh menjualnya terus.

Untuk menerangkan kepada mereka, sudah memadai jika anda menggunakan info yang anda perolehi dari website ini.

Yang lebih baik, selepas anda dah buat table talk/presentation dengan mereka, pastikan yang anda meninggalkan sesuatu buah tangan untuk mereka baca dan fikir apabila balik ke rumah nanti. Kalau saya, saya akan berikan buku kesedaran supaya mereka boleh terbuka minda untuk sertai ToneWOW Excel ini.

Kalau mereka tak sempat baca pun, mungkin orang lain akan baca juga. Mana tahu, mungkin orang lain tersebut yang join bawah anda.

Pelanggan anda bertambah, bermakna komisyen anda juga akan bertambah.


Cara Promosi Online.

Teknik iklan di facebook yang saya gunakan.

Iklan melalui facebook adalah antara cara yang termudah, berkesan tetapi tak ramai yang menggunakan sepenuhnya. Ada juga yang menggunakan teknik ini untuk satu jangka masa tertentu tetapi tidak mendatangkan hasil langsung, menyebabkan mereka merasa kecewa dan berhenti separuh jalan. Tetapi kebanyakkannya tidak sedar teknik yang mereka gunakan adalah SALAH dan langsung tidak sama dengan teknik yang saya gunakan. Sebab itu hasilnya pun tidak sama. Saya dapat taja orang melalui facebook, anda tidak dapat taja orang melalui facebook. Saya setiap bulan dapat menaja orang baru selama bertahun-tahun hanya melalui facebook sahaja, tetapi ramai yang nak dapat sorang pun payah.

Oleh itu saya akan terangkan langkah-langkah bagaimana anda boleh buat promosi melalui facebook dengan cara yang betul.

Pertama sekali, sebelum anda memulakan promosi di facebook, ada banyak persediaan awal yang perlu dilakukan terlebih dahulu. Persediaan ini anda mesti lakukan terlebih dahulu.

Persiapan sebelum menjalankan promosi di facebook.

1. Update Cover Photo dan Update Profile Picture.

Cover photo : Letakkan gambar yang anda sedang mempromosikan simkad ToneWOW Excel ini. Letakkan ayat seperti “Saya pengguna simkad ToneWOW Excel dan saya dapat duit setiap bulan yang diberikan oleh Tone Group International”

Profile Picture: Mestilah letak gambar wajah anda sendiri, jangan letak gambar kucing ke, gambar pemandangan ke, gambar anda pakai topeng ke, gambar anak atau gambar baby.

Lihat satu contoh di bawah ini.

Ini contoh saya update wall saya.

Wall FB Mazelan Abas2. Unfriend – orang-orang yang bukan prospek.

Ini sangat penting, jika anda ingin jadikan facebook sebagai tempat mencari pelanggan, maka FB anda mestilah dipenuhi dengan prospek. Prospek adalah orang2 yang pada dasarnya logik akan menjadi pelanggan anda. Jangan biarkan FB anda dipenuhi dengan orang2 yang tak mungkin akan sertai ToneWOW Excel lagi. Jadi anda kena pakar dengan ilmu unfriends.

Siapa yang mesti anda unfriends kan:
* orang yang sudah join ToneWOW Excel dan juga orang yang promosikan sebisnes dengan kita seperti, toneplus, onexox, myprepaid dan sewaktu dengannya.

* Unfriend juga orang kuat berpolitik, orang bercinta, orang yang -ve, orang yang suka bergaduh, orang yang suka menyalahkan orang lain, orang yang sombong, kerana mereka ini tidak sesuai menjadi pelanggan kita. Mereka ini akan downkan anda didalam perjalanan kita seterusnya. Jadi singkirkan mereka diperingkat awal lagi.

* Unfriend juga orang yang tiada langsung profile picture, tidak aktif dan juga friends mereka di bawah 50 orang.

Anda boleh guna beberapa teknik untuk melakukan teknik unfriend ini. Apabila anda sudah berada di bahagian friend list;

1. Gunakan column search untuk keyword seperti ini, ToneWOW Excel, tone, xox, tp_, te_, dll untuk memudahkan anda mencari target unfriends.
2. Lihat pada gambar, jika terlihat pada gambar mereka sudah menjalankan bisnes ToneWOW Excel atau yang lain.
3. Lihat pada nama, jika terdapat pada nama mereka ToneWOW Excel atau yang lain.
4. Lihat pada profile, samada terbabit dgn ToneWOW Excel atau yang lain.
5. Lihat pada profile, kalau sudah lebih 6 bulan tak update tu, tak aktiflah namanya.

Untuk lebih faham sila lihat video dibawah ini:

3. Add friends sehari seramai 50 orang.

Add friends orang yang boleh dijadikan prospek.
Anda boleh cari bakal prospek di bahagian like group-group bisnes atau pun melalui page-page pakar motivasi perniagaan.

Untuk lebih faham sila lihat video di bawah ini:

4. Add friends 5 orang hebat dalam ToneWOW Excel.

Cari sendiri idola2 anda didalam bisnes Tone Excel yang berjaya mengembangkan bisnes ini hanya secara online sahaja dan add friends atau follow fb mereka. Daripada fb mereka inilah anda akan dapat idea-idea bagaimana mereka berjaya menjalankan bisnes Tone Excel ini dan juga anda boleh copy/edit/paste status mereka.

5. Letak setting yang betul dalam facebook anda

Letakkan setting kebanyakkannya kepada public kecuali dibahagian tagging.

Untuk lebih faham sila lihat video di bawah ini:

6. Anda perlu ada website replika sendiri.

Untuk menggunakan cara promosi online, anda perlu ada website sendiri. Di sini saya mudahkan anda untuk memiliki website sendiri. Saya sudah siapkan satu website untuk anda secara PERCUMA. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah dengan mengisi borang di bawah ini, 5 minit nanti anda sudah ada website sendiri yang canggih.

Contohnya seperti yang saya miliki ini…
https://www.biztonewow.com/604706

Memohon web promosi.
✅ Cara utk memohon web-promosi ini.
KLIK DISINI-MOHON WEB-PROMOSI

Anda boleh menggunakan website ini untuk tujuan promosi. Contohnya dengan mengiklankan website anda ini di facebook, email, whatsapp, wechat dan sebagainya.

Jika anda sudah memiliki web replika biztonewow.com sendiri, tetapi ingin mengubah maklumat seperti no. phone atau email, sila login terlebih dahulu. Jika ini kali pertama anda login, password sementara adalah 1234.

✅ Jika anda ingin mengubah maklumat yang telah anda masukkan.
Password sementara adalah 1234.
KLIK DISINI – MEMBER AREA_LOGIN.

Senarai link web-promosi
Berikan link2 dibawah ini bersesuai dengan peringkat pelanggan anda.

Video untuk promosi. Download terlebih dahulu.
https://youtu.be/SbmEpy2QpSg

✅ Link utk anda buat promosi di social media spt facebook, whatsapp, telegram dll:
www.biztonewow.com/604706

✅ Link jika ada yg ingin membeli simkad:
www.biztonewow.com/buy.php?ref=604706

✅ Link untuk pelanggan mengaktfikan simkad:
www.biztonewow.com/aktif.php?ref=604706

✅ Link untuk pelanggan menggunakan simkad:
www.biztonewow.com/use.php?ref=604706

✅ Link rujukkan kepada pelanggan jika mereka ingin menjadi dealer:
www.biztonewow.com/dealer.php?ref=604706

Group Support Telegram.
Jika anda mempunyai apa2 soalan, anda boleh bertanyakan disini:
KLIK DISINI-UTK SERTAI GROUP

7. Siapkan jawapan dan hatchtaq didalam whatsapp.

Hashtag ini sebenarnya perlukan sedikit kajian untuk mendapatkan hashtag yang tinggi search nya. Tetapi daripada tak ada, saya letakkan beberapa hashtag yang anda hanya perlu copy paste sahaja setiap kali anda melakukan promosi. Hashtag lebih merupakan achor yang menggantikan link di dalam facebook.

#teknikmazelanabas #BelajarUntukBerjaya #ayatpowertoneexcel #shoppingonline #bazaronline #suamiperkasa #bazarpaknil #buatduit #kedaionlinemurah2 #kasutmurahonline #TeamAzizan #Tips4marketing #bisnescikgu #jombuatduit #BusinessDariRumah #RancangKewangan #sepahtureunion #ustazazharidrus #irfankhairi #sayajualmurah #inspirasikejayaan

Anda hantarkan sahaja hashtag ini ke dalam whatsapp isteri/suami atau handphone anda lagi satu. Ini hanya untuk memudahkan jika anda nak buat promosi di kemudian hari, anda buka saje whatsapp tadi, dan copy paste untuk dimasukkan ke dalam iklan anda.

8. Update yang ini dahulu

Sebelum anda memulakan apa2 promosi, pastikan anda update atau umumkan atau declare pada semua orang yang anda adalah pengguna simkad ToneWOW Excel. Kalau anda tak umumkan, bagaimana orang nak tahu. Jadi pastikan ini adalah pengumuman pertama yang anda update di dalam facebook anda.

Caranya, ambil satu gambar selfie di mana anda memegang sekeping simkad ToneWOW Excel dan postkan dalam wall anda. Masukkan gambar tersebut bersama ayat ini:

“Salam sahabat semua, saya sudah pun menjadi pengguna simkad ToneWOW Excel dan jika sahabat juga menggunakan simkad ini, saya akan dapat komisyen setiap kali sahabat topup. Jika sahabat juga mempromosikan pada orang lain dan dapat pelanggan, sahabat sendiri akan dapat komisyen dan saya akan juga akan dapat komisyen setiap kali pelanggan sahabat topup. Jadi jika sahabat ingin bantu saya untuk dapat duit sedikit setiap kali sahabat dan pelanggan sahabat topup, saya amat-amat berbesar hati, bersyukur dan berterima kasih kepada sahabat.”

Jom kita pakat promosi bersama2. Bantu membantu. Hubungi saya 0193157783 atau lihat di sini https://www.biztonewow.com/604706

dan jangan lupa masukkan hashtag di bawah ini:

#teknikmazelanabas #BelajarUntukBerjaya #ayatpowertoneexcel #shoppingonline #bazaronline #suamiperkasa #bazarpaknil #buatduit #kedaionlinemurah2 #kasutmurahonline #TeamAzizan #Tips4marketing #bisnescikgu #jombuatduit #BusinessDariRumah #RancangKewangan #sepahtureunion #ustazazharidrus #irfankhairi #sayajualmurah #inspirasikejayaan

Lihat contoh yang saya buat:

9. Siapkan handphone anda dengan Apps.

Pastikan handphone anda sudah ada app whatsapp dan wechat.
Siapa yang menggunakan komputer, pastikan anda gunakan whatsappWeb. Ini memudah anda jika anda mengendalikan whatsapp di komputer.

Siapkan dahulu fan page anda sendiri.

Belajar buat fan page sendiri terlebih dahulu, biarlah tiada yang like diperingkat awal, ada dua tiga orang like pun dah memadai, biarlah ahli keluarga sendiri yang like, janji buat satu fan page. Tapi nak buat fan page ni, tak boleh dengan handphone, memang kena mengadap komputer untuk pertama kali sahaja, lepas tu dah boleh uruskan dengan menggunakan handphone.

Cara untuk buat fan page, masuk kedalam facebook anda dengan komputer, dan klik di Create Page.

10. Teruskan teknik unfriends.

Apabila anda buka facebook anda, sesekali jika anda terjumpa posting2 yang sepatutnya anda sudah unfriends kan, mungkin kerana terlepas pandang atau dulu mereka sudah menetapkan pendirian dan menyebabkan mereka sudah termasuk dalam kategory unfriend, maka anda perlu unfriends kan mereka ketika itu juga.

Contohnya ada friends dulu tak join lagi apa2 bisnes, tiba2 anda lihat dia baru join toneexcel/toneplus/onexox/myprepaid/mymi/dll, unfriendskan terus.


Pastikan anda lakukan kesemua langkah-langkah yang saya berikan di atas, kerana jika ada mana2 langkah yang anda tinggalkan, pasti promosi anda tidak akan membuahkan hasil.


Teknik promosi di facebook.

Pertama, kita beriklan terus mengenai simkad ToneWOW Excel atau bisnes ToneWOW Excel.

1. Kongsikan kelebihan sebagai pengguna simkad ToneWOW Excel.
2. Letakkan nama anda, No. telefon, link website replika.
3. Letakkan hashtag yang saya berikan di bawah iklan anda tersebut.

#teknikmazelanabas #BelajarUntukBerjaya #ayatpowertoneexcel #shoppingonline #bazaronline #suamiperkasa #bazarpaknil #buatduit #kedaionlinemurah2 #kasutmurahonline #TeamAzizan #Tips4marketing #bisnescikgu #jombuatduit #BusinessDariRumah #RancangKewangan #sepahtureunion #ustazazharidrus #irfankhairi #sayajualmurah #inspirasikejayaan

4. Anda boleh ambil contoh ayat iklan dan copy edit paste di:
* Search di facebook
#BelajarUntukBerjaya atau
#ayatpowertoneexcel atau
#teknikmazelanabas

* Buka group promosi fb ini, dan copy mana-mana ayat promosi yang anda suka, edit, paste dan publish dalam wall anda.

5. Lakukan 2 kali sehari.

Kedua, update perkembangan terkini.

1. Update aktiviti anda dan kaitkan dengan simkad toneexcel.
2. Letakkan nama anda, no. tel, link website replika.
3. Letakkan hashtag (#) yang saya berikan di bawah iklan anda tersebut.

#teknikmazelanabas #BelajarUntukBerjaya #ayatpowertoneexcel #shoppingonline #bazaronline #suamiperkasa #bazarpaknil #buatduit #kedaionlinemurah2 #kasutmurahonline #TeamAzizan #Tips4marketing #bisnescikgu #jombuatduit #BusinessDariRumah #RancangKewangan #sepahtureunion #ustazazharidrus #irfankhairi #sayajualmurah #inspirasikejayaan

4. Lakukan paling kurang 1 kali sehari.

Larangan membuat promosi.

1. Jangan sesekali beritahu jika menggunakan simkad ToneWOW Excel ini boleh jadi jutawan.
2. Jangan merendah-rendahkan bisnes orang lain.

Kedua, Promote ToneWOW Excel ini ke group-group facebook menggunakan robot (autopilot).

Robot yang saya gunakan adalah software Old Community Suite untuk menjalankan tugas ini untuk saya setiap hari, tanpa saya perlu duduk depan komputer.

Online Community Suite

Lihat video di bawah ini terlebih dahulu bagaimana saya menggunakan Ocomm.

Isi Kandungan laman sesawang ini adalah karangan Sifu Mazelan Abas, dan dibawakan kepada anda oleh:
Roshidan Rashid
0193157783 (whatsapp/sms/call)
Member IDP: 604706

Saya ingin berjaya bersama-sama ANDA dalam ToneWOW Excel ini. Hubungi saya segera.

p/s : Lihat video ini untuk memberi idea kepada anda bagaimana promosi online boleh dilakukan dengan lebih kreatif

Dapatkan simkad toneexcel pertama anda sekarang!

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security