Pembayaran Komisyen

Dalam bisnes ini Insentif yang diberi dalam bentuk bonus dan komisyen akan dibayar sebanyak 3 kali sebulan. Bonus ini akan dibayar terus ke akaun bank anda, bukan melalui cek atau melalui kredit topup.

Jika anda tiada akaun bank, boleh isikan borang 3rd party supaya komisyen akan dimasukkan ke akaun penama. Sebagai contoh, anak anda tiada akaun bank dan anda ingin agar komisyen dimasukkan ke akaun bank anda. Anda perlu isikan borang tersebut dan emailkan kepada pihak Tone Excel.

Jika anda mempunyai masalah berkaitan komisyen ini seperti komisyen belum dibayar, boleh berhubung terus dengan pihak Tone Excel. Jadi sila pastikan anda  sudah mengemaskini maklumat akaun bank anda dengan betul.

Cara semak komisyen

Untuk melihat perkembangan bisnes anda, sila log masuk ke ewallet anda. 

Klik disini untuk login. Masukkan Login ID (ie, Nombor Mykad tanpa sempang) dan password.

Klik menu Incentives.

Berikut adalah contoh penyata komisyen yang ada di ruangan ahli di tonegroup.net

Di tone excel, anda akan mendapat 4 jenis komisyen iaitu

  1. Bonus Fast Track (direct sponsor Level) A dan B
  2. Bonus Refferal Topup(3 level)
  3. Bonus Tahunan
  4. Top up cashback/Rebat Tunai peribadi 1%@7%

Penerangan terperinci mengenai bonus-bonus ini boleh rujuk di pelan pemasaran tone excel. Anda akan dibayar sebanyak 3 kali sebulan.

740106089_34223

1. Bayaran komisyen pertama ialah pada 11hb untuk bayaran Fast Track B bulan sebelumnya. Iaitu pendaftaran ahli baru yang dibuat selepas 16hb. bulan sebelumnya.

2. Bayaran komisyen kedua ialah pada 21hb untuk pembayaran komisyen referal topup yang dibuat oleh semua network kita. Bonus ini ada di ruangan Monthly Commission.  Ia juga termasuk rebat peribadi untuk kegunaan anda sendiri.

3. Bayaran komisyen ketiga ialah pada 31hb untuk bayaran Fast Track A bulan ini. Iaitu pendaftaran ahli baru yang dibuat antara 1hb-15hb bulan sebelumnya.

Komisyen Referal Topup untuk 3 level pada 21hb  adalah sumber income pasif anda yang sebenar. Ini kerana, setiap kali pengguna simkad yang anda daftarkan sebelum ini topup simkad mereka. Anda akan mendapat komisyen. Sila rujuk pelan pemasaran untuk maklumat lanjut tentang bonus ini.

Semua komisyen ini akan dimasukkan ke akaun bank anda apabila anda sudah penuhi beberapa syarat, iaitu

1. Anda sudah topup minima RM20 untuk bulan tersebut. Jika tidak, bonus tersebut akan lenyap dan anda tidak akan menerima sebarang komisyen untuk bulan tersebut. Ini kerana topup minima RM20 sebulan adalah syarat kelayakan untuk mendapat komisyen.

Anda boleh topup RM20 sekaligus atau sedikit-sedikit seperti RM5+5+5+5 = RM20. Lebih banyak anda topup, lebih banyak kelebihan dan keuntungan yang akan anda perolehi. Topup minima RM30, baru layak untuk cashback 1% atas penggunaan sendiri.

2. Anda sudah mempunyai nilai komisyen referal RM30 ke atas. Jika untuk bulan semasa belum cukup RM30, bonus tersebut akan dibawa ke bulan berikutnya. Syarat ini untuk bonus topup sahaja. Kalau bonus fast track anda akan tetap terima walaupun hanya RM20.

3.  Setiap transaksi komisen akan ditolak RM3 untuk kos pengurusan. Sebagai contoh, komisyen fast track anda ditulis RM80, tapi hanya RM77 akan dimasukkan ke akaun bank anda.

Diharap dengan penjelasan ini, anda tidak akan tertanya-tanya lagi kenapa komisyen tak masuk. In sya Allah, selama saya menjalankan bisnes ini sejak 2014 komisyen sentiasa dibayar seperti yang dijanjikan. Malahan, biasanya bayaran diterima lebih cepat terutamanya jika hampir dengan musim perayaan.

Dapatkan Simkad ToneExcel Pertama Anda Sekarang!

x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield