fbpx

Apa Itu ToneWOW Excel?

Simkad ToneWOW Excel

Inilah simkad ToneWOW Excel yang mempunyai pelbagai kelebihan yang tidak terdapat pada simkad-simkad yang lain. Kelebihan yang paling ketara adalah bagaimana anda boleh menjana pendapatan berterusan tanpa henti setiap bulan dengan hanya bermodalkan simkad ini sahaja. Tetapi sebelum itu, mari kita berkenalan dengan simkad ajaib abad ini terlebih dahulu.

Asal Usul Simkad ToneWOW Excel

ToneWOW Excel adalah simkad telefon prepaid yang dikeluarkan oleh syarikat Tone Group yang ditubuhkan pada 1.4.2010. Simkad ToneWOW Excel menggunakan talian Digi. 

Apa fungsi simkad Tone Excel ini?

Simkad ToneWOW Excel berfungsi sama dengan simkad-simkad telefon lain yang berada di luar sana, boleh call in, call out, data internet, berwhatsapp, berfacebook, berwechat, berinstagram, berSMS, dan juga boleh digunakan di luar negara. Disebabkan ia menggunakan prasarana dari Digi, jadi di mana ada line (liputan) Digi, di situ simkad ToneWOW Excel boleh digunakan.

Apa kelebihan simkad Tone Excel ini?
  • Yang terbesar sekali, yang belum pernah dilakukan oleh mana-mana syarikat telekomunikasi di Malaysia, malah di dunia sekali, syarikat Tone Group memberikan komisyen kepada pengguna simkad ToneWOW Excel sekiranya mereka mempromosikan, mengedar dan menjual simkad ini kepada orang lain.
  • Anda diberikan skim Khairat Kematian sebanyak RM2,000 PERCUMA, tanpa perlu membayar apa-apa premium bulanan. (Terma dan syarat).MCash Outlets
  • Setiap kali anda topup, anda akan diberikan WOWcer point (mata ganjaran), di mana point-point tersebut boleh ditebus kepada barangan atau perkhidmatan tertentu di outlet-outlet MCash yang mengambil bahagian.
  • Anda berpeluang memenangi hadiah wang tunai, motorsikal, kereta dan barangan bernilai lain setiap minggu, bulan dan hujung tahun di dalam cabutan bertuah.
  • Anda boleh kekalkan nombor yang anda gunakan sekarang menggantikan nombor yang ada pada simkad ToneWOW Excel ini.
Simkad ini prepaid atau postpaid?
ToneWOW Excel hanya mengeluarkan simkad prepaid sahaja.
Dimana ada jual topup untuk simkad ToneWOW Excel ini?
Dealer Jual Topup dan bank yang mengambil bahagianTopup simkad ToneWOW Excel menggunakan topup Digi, dan topup Digi boleh didapati di seluruh Malaysia di mana-mana sahaja yang ada kedai jual topup handphone. Topup Digi juga boleh dibeli secara online melalui maybank2u ataupun cimbclick.
Contohnya:
  • Jika anda topup RM10 dan subscribe ke plan TDS10, anda akan mendapat kredit panggilan 25 min ke semua rangkaian serta data internet sebanyak 1.5GB (utk 10 hari).
  • Jika anda topup RM30 (Plan TDS30), anda akan dapat kredit/airtime 750 min ke semua rangkaian, data internet sebanyak 8.0GB serta 10 SMS (utk 32 hari).
  • Jika anda topup RM50 (Plan TDS50), anda akan dapat Unlimited Call ke semua rangkaian, tambahan data internet sebanyak 89 GB (utk 32 hari).
Saya sayangkan nombor lama saya, boleh kekalkan atau tidak?

Boleh dikekalkan, malah jika anda kekalkan nombor yang anda gunakan sekarang menggantikan nombor yang ada pada simkad ToneWOW Excel ini, anda berpeluang memenangi cabutan bertuah yang akan diadakan setiap hujung tahun.

  • Tahun 2020 hadiahnya adalah sebuah Proton X70.

Maknanya jika anda menjadi pengguna simkad ToneWOW Excel hari ini, dan mengekalkan nombor lama, kemungkinan anda yang bakal membawa pulang kereta tersebut. 

Mana nak tahu, tuah ayam nampak di kaki, tuah anda mungkin dalam simkad ToneWOW Excel ini. Syaratnya hanyalah menjadi pengguna simkad ToneWOW Excel dan kekalkan nombor lama.

Berapa harga sekeping simkad Tone Excel ini? 
Harga siling sekeping simkad ToneWOW Excel ialah dari RM12.50 utk LITE Pack, RM27.50 utk PUSH Pack dan RM100.50 utk BIZ Pack.
Simkad ToneWOW Excel RM12.50 tersedia dgn kredit RM1 manakala simkad RM27.50 tersedia dengan Data 1GB dan 110 min masa berbual serta 10 SMS dan simkad RM100.50 tersedia dengan kredit sebanyak RM30.
Kadar Panggilan Tempatan

KadarPanggilanKadar tetap untuk panggilan dan SMS ke mana-mana nombor dalam Malaysia. Anda tidak perlu risau tentang kadar apabila membuat panggilan ke rangkaian lain. Sungguh mudah!

Nota:

 • Kadar panggilan hanya untuk panggilan ke nombor tempatan
 • Tidak termasuk panggilan ke nombor satelit dan premium
 • Semua panggilan berdasarkan blok 60-saat sekali panggil
 • Kadar sah dari 1 March 2018 sehingga notis seterusnya
 • Tone Group berhak menukar / menarik kembali promosi ini tanpa sebarang notis
Adakah simkad ini sudah boleh digunakan terus jika saya membeli?
Belum lagi, anda perlu aktif dan daftarkan simkad ini terlebih dahulu. Proses ini teramat mudah dan anda boleh lakukan sendiri. Anda boleh belajar cara mengaktifkan simkad anda di SINI
Macamana nak check baki kredit atau baki data?

*126# dan dail untuk check baki kredit
*128# dan dail untuk check baki data

Macamana saya nak langgan data menggunakan kredit yang ada?
Anda perlu download myWOW Apps drp Google Play Store dan install ke dlm smart phone anda. Dengan menggunakan apps ini, anda boleh subscribe ke plan-plan hebat yang ditawarkan oleh ToneWOW.

Nota:

 • Jika berlaku keadaan di mana akaun prabayar Ahli tidak mempunyai baki yang cukup untuk proses pembaharuan pelan data automatik, langganan pakej Ahli akan terhenti sehingga Top Up dilakukan dan akaunnya mempunyai baki mencukupi, barulah pembaharuan pelan akan dilakukan secara automatik.
 • Untuk mengaktifkan pelan data, call *128*1*1*1# utk TDS10, *128*1*1*2# utk TDS30, *128*1*1*3# utk TDS50 dan *128*1*1*4# utk Pelan TDS120.
 • Untuk memeriksa baki kuota data, dail menu USSD *138*3*1#
 • Jika anda telah menghabiskan kuota data anda, anda boleh membeli data tambahan (Pelan Booster utk TDS50 dan TDS120) dengan dail menu USSD *128# utk melanggan. Juga boleh melanggan melalui aplikasi myWOW. RM10, RM30, RM50 atau RM120 akan ditolak dari baki kredit.
 • Data yang tidak digunakan boleh dibawa ke hadapan
 • Pelan Booster hanya boleh dilanggan oleh pelanggan Pelan TS50 dan TDS120 sahaja.
 • Pengguna hanya boleh melanggan satu (1) pelan data sahaja pada setiap satu masa

Sila ambil perhatian bahawa setiap SMS yang dihantar ke 2222 akan di caj RM0.20

Dapatkan simkad toneexcel pertama anda sekarang!

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security