Sertai dan Bantuan

Cara untuk menyertai Tone Excel dan bantuan.

Syarat untuk menjadi pengedar simkad Tone Excel hanyalah anda terlebih dahulu menjadi pengguna simkad ini. Itu sahaja!

Jadi, langkah pertama adalah anda perlu membeli simkad ini terlebih dahulu.

Dengan RM100, anda akan memperolehi; 

  1. Simkad Tone Excel (Kredit tersedia RM 30 + data internet 4.0GB)
  2. Buku Panduan Penggunaan Simkad
  3. Buku Panduan Bisnes Tone Excel
  4. Buku Promosi : Kerja sampingan yang mudah untuk Menaikkan Kewangan Anda.
  5. Notis Pemberitahuan : Promosi Terkini.
  6. Certificate Insuran Kemalangan dari Etiqa Takaful
  7. Borang Claim Insuran
  8. Borang Penama Tuntutan insuran.

.


Terdapat 2 cara untuk anda membeli Set Simkad Tone Excel ini.

1. Anda boleh call saya dahulu, untuk makluman, kepastian dan pengesahan. Kemudian bank in ke dalam akaun saya seperti di bawah, nanti saya akan poskan.

Nama: Roshidan Rashid,

Phone No: 0193157783

No. Akaun: Maybank 162263315533

IDP: 604706

Selepas itu Whatsapp / SMSkan maklumat seperti Nama / Alamat Penghantaran / Jumlah duit yang dimasukkan kepada saya.

2. Anda juga boleh membuat pembelian melalui Paypal, Debitkad atau Kreditkad atas nama Rashad Elman Enterprise.
*Caj tambahan sebanyak RM6 akan dikenakan.



Belum ada akaun Paypal? Daftar DI SINI


Penghantaran akan dibuat menggunakan pos laju dan anda akan diberikan maklumbalas tentang no tracking pos laju anda. Untuk sebarang pertanyaan tentang penghantaran simkad anda sila hubungi saya di 0193157783.

Saya nasihatkan kepada anda, kalau boleh jangan beli sekeping. Kalau sekeping, selepas register Tone Excel untuk diri sendiri, anda sudah tiada kad untuk didagangkan kepada orang lain. Katakanlah, anda balik rumah, cerita kepada isteri dan isteri pun berminat nak guna simkad ini, apa yang anda nak jual kalau sudah tiada simkad extra? Belilah sekurang2nya 3 keping, 1 untuk diri sendiri, 2 untuk rolling. Kalau 2 tu dah habis, beli lagi 2 keping. Sentiasa standby 2 keping dalam poket. Bila sembang kat tempat kerja pasal kelebihan simkad ini boleh buat duit, tiba2 kawan pun nak beli sekeping, kan mudah jika kita sudah ada standby dalam poket. Boleh terus jual.

Jangan buka kedai goreng pisang, letak banner besar2 kedai goreng pisang, bila orang datang nak beli goreng pisang 2 ringgit, kita kata, pisang belum ada lagi, baru nak tanam. Tak jadi macam tu.

Bila dah dapat simkad, apa perlu dilakukan?

Bila anda sudah dapat simkad, anda perlu daftar dan aktifkan simkad ini terlebih dahulu. Simkad yang anda dapat tu, belum boleh digunakan lagi dan nombor pun tiada lagi.

Jadi untuk aktif dan daftarkan simkad ini, anda gunakanlah mana-mana handphone yang lain dahulu, hantarkan maklumat ke Pusat Pengaktifan dan Pendaftaran Simkad Tone Excel yang dipanggil DEC. (whatsapp ke 010-5335-793). Ingat!, maklumat ini perlu dihantar menggunakan handphone yang lain, kerana simkad baru anda ini belum boleh digunakan lagi. Seeloknya anda savekan nombor yang saya berikan tadi, letaklah nama DEC, kerana anda akan berulang-ulang kali menggunakan nombor tersebut dimasa akan datang.

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

  • Nama Penuh.
  • No. SN (Ada dibelakang simkad)
  • No. PUK (Ada dibelakang simkad)
  • No. IC atau Passport.
  • Alamat penuh.
  • No. akaun bank.
  • Nama Bank.
  • No IDP604706 (No id orang yang mengenalkan bisne ini kepada anda).

Contoh whatsapp yang perlu dihantar:

ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya 70174093 cimb idp604706

Selepas itu, dalam masa 15 minit anda akan mendapat maklum balas daripada DEC memberitahu no. telefon simkad baru anda dan juga anda akan diberikan no id sendiri. Mana tahu kemudian hari anda juga ingin mendapat untung dengan menjadi pengedar simkad Tone Excel ini.

Contoh simkad tone excel:

Bagaimana mengekalkan nombor lama, mana tahu saya boleh menang kereta BMW tahun ini?

Untuk mengekalkan no lama, anda perlu memohon dengan menghantar maklumat sekali lagi ke pusat pengaktifan/pendaftaran simkad Tone Excel. DEC(whatsapp ke 010 5335 793).

Maklumat yang perlu dihantar adalah:

  • Kod untuk kekalkan nombor lama (pt)
  • Nama penuh
  • No SN (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No PUK (boleh diperolehi di belakang simkad)
  • No IC/Passport
  • Alamat penuh
  • Syarikat telefon lama yang anda gunakan sekarang (contohnya maxis, digi, celcom dll.)
  • No. lama yang anda gunakan.

Contoh whatsapp yang perlu dihantar:

pt ali bin abu 0080123543 98032345 701012016193 no.2 jalan pinang sebatang, 46000 petaling jaya maxis 0179876543

Biasanya syarikat telefon lama anda akan menghantar maklum balas dengan menghantar sms bertanya betulkan anda ingin menamatkan perkhidmatan dan berpindah ke talian lain, pastikan anda jawab dengan betul, jika tidak syarikat telefon lama anda akan menolak permohonan ini, dan anda kena hantar semula maklumat ke DEC.

Proses ini biasanya akan mengambil masa 48 jam untuk pertukaran dari nombor baru yang diberikan tadi kepada nombor lama anda. Jika permohonan ini berjaya, simkad lama anda sudah tidak boleh digunakan lagi, dan simkad Tone Excel baru anda sudah bertukar dan menggunakan nombor lama anda.

Lihat maklumat lanjut kekalkan no lama di SINI

Bilakah saya perlu menghantar maklumat ini jika saya ingin mengekalkan nombor yang ada sekarang?

Bila-bila masa setelah anda aktifkan simkad Tone Excel ini, on the spot boleh, selepas seminggu pun boleh, selepas setahun pun boleh.  Tadi diberitahu semua komisyen akan dimasukkan ke dalam bank akaun saya jika saya sudah dapat komisyen, bagaimana Tone Excel tahu bank akaun saya?

Anda perlu memasuk maklumat bank anda di dalam internet website Tone Excel.
Caranya:

  • Lawati website www.tonegroup.net
  • Klik di "Tone Excel User Login!"
  • Klik di "Tone Excel Member Management System"
  • di ruangan "Login ID" masukkan no IC anda tanpa sengkang.
  • di ruangan "Password" masukkan 1234
  • Anda akan diminta menukarkan no. password.
  • Dibahagian "Subscriber Care"
  • Klik dibahagian "My Profile"
  • Lihat di "Bank Account Information" dan klik "Update"

Disitulah tempat anda memasukkan maklumat bank akaun anda.

 

Macamana saya nak dapat bantuan teknikal jika saya ada masalah dengan simkad baru ini?

Anda terus call ke 0105000969 (Pusat Khidmat Pelanggan Tone Excel)

Macamana saya nak dapat bantuan jika saya ada masalah dengan pendaftaran?
Anda terus call ke 0111-508-1515 (DEC)

Macamana jika saya ada soalan-soalan lagi yang mungkin saya tak faham?
Anda boleh bertanya saya, melalui call, sms atau whatsapp, kerana saya sebagai penjual simkad kepada anda, jika saya tahu, saya akan menjawab soalan anda.
Nama saya: Roshidan Rashid
No telefon saya: 0193157783

Adakah group whatsapp yang boleh saya join untuk sentiasa mendapatkan ilmu Tone Excel?
Ada anda hanya perlu whatsapp kepada saya dengan memberikan no. id anda, beritahu yang anda ingin join group whatsapp.

Adakah Group facebook yang saya boleh sertai untuk sentiasa mendapatkan ilmu Tone Excel?
Ada, ada boleh join group facebook ini.
Group facebook Perkembangan Terkini Tone Excel

dan juga group ini,
Group facebook Soal Jawab Tone Excel

 

Adakah saya boleh menerima email2 untuk sentiasa mendapatkan ilmu-ilmu Tone Excel?
Ada, anda hanya perlu (Subcribe) masukkan email di bahagian bawah ini sahaja.

 

 

 

Kandungan laman sesawang ini adalah karangan Sifu Mazelan Abas, dan dibawakan kepada anda oleh:
Roshidan Rashid
0193157783 (whatsapp/sms/call)
Member IDP: 604706

Saya ingin berjaya bersama-sama ANDA dalam Tone Excel ini. Hubungi saya segera.

 

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →