Petua Membuat Sales Tone Excel

Assalamualaikum dan salam sejahtera Petua untuk membuat sales toneexcel. Alhamdulillah, minggu ini saya berjaya buat 3 sales face to face. Lama dah tak buat. Disini saya kongsikan teknik yang saya buat. Buat appointment, jumpa propek, dan buat presentation. Apa info yang perlu diterangkan semasa jumpa prospek. 1) Cerita tentang harga simkad, berada kredit ada, berapa data ada, topup dimana. 2) Cerita tentang 6,3,11 3) Cerita […]

Baca Selanjutnya 2 Komen-komen

Auto Pasif Income

Auto Pasif Income

Apa itu Auto-Pasif-Income? Auto-Pasif-Income adalah satu sistem yang menggabungkan produk, bisnes online dan teknik promosi secara auto. Produk yang dipilih adalah produk keperluan iaitu simkad Tune Talk Tone Excel. Bisnes Online yang dipilih mempunyai rekod yang baik. Teknik promosi yang diberikan adalah secara auto untuk mempromosikan bisnes anda. Anda dapat keuntungan bila produk anda berjaya dijual. Anda juga boleh mengiklankannya sendiri untuk mendapatkan keuntungan yang […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Sikap Penentu Kejayaan

Sikap Penentu Kejayaan

Salam sejahtera semua, Ramai yang beritahu saya yang mereka dah buat Tone Excel dan lebih dari setahun dan pendapatan rata-ratanya sudah mencecah empat atau lima angka sebulan. Tak hairanlah mengapa Tone Excel membayar komisyen dalam lingkungan 15 juta ringgit setiap bulan kepada agen-agen kita semua. Tak hairan pula pada bulan November 2016, kecoh sedikit apabila agen-agen Tone Excel dikejar oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri. Kerana […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Sejarah dan Pengalaman memberi Pengajaran

Salam sejahtera untuk rakan2 Tone Excel semua. Pemerhatian saya selama enam tahun di dalam bisnes Tone Excel ini. Di sini saya ingin menunjukkan beberapa data sejarah Tone Excel yang baru memasuki tahun-7 dalam industri perniagaan telekomunikasi di negara kita. Semoga ada pengajaran yang boleh kita perolehi di dalamnya. Disebabkan sumbangan anda semua yang mencorakkan turun naik prestasi Tone Excel, di mana pihak pengurusan hanya menunjukkan […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Fokus kepada Pendapatan Pasif dalam Tone Excel

Selamat sejahtera, semoga sentiasa sihat semuanya? Hari ini saya didatangi oleh seorang sahabat dari Johor. Dia datang melawat kakaknya di Damansara, jadi sementara dah ada di KL ni, terus datang untuk menziarahi saya. Dia seorang Sevice Center dan juga seorang internet marketer. Dia promote tone excel menggunakan website, jadi selalulah dia dapat pelanggan melalui website beliau. Dia tanya saya, kenapa En Mazelan tak galakkan jika […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Kayu Beruti Bawah Rumah – Sudah Terantuk Baru Nak Tengadah

Kayu Beruti Bawah Rumah – Sudah Terantuk Baru Nak Tengadah

Salam sejahtera kepada sahabat semua. Hari ini saya ingin membincangkan dengan anda kenapa ramai orang yang menyertai perniagaan MLM (Multi Level Marketing, bisnes online, refferal program, affiliate program) biasanya berkesudahan dengan kehampaan. Kalau ada yang berjaya mendapat hasil tersebut dengan banyak sekali pun, ia hanya dapat dalam waktu singkat sahaja. Tetapi 99% biasanya habis duit daripada dapat duit. Tujuan saya bercerita ini semata-mata (kalau boleh) […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Peringkat-peringkat Pembelajaran Dalam Pasif Income

Peringkat-peringkat Pembelajaran Dalam Pasif Income

Salam sejahtera sahabat2 semua, Ada beberapa rakan call saya dan bertanya saya tentang cara saya buat bisnes internet ini. Ada juga yang bertanya samada En. Mazelan tak buat ke kursus mengajar online marketing, kalau ada mereka nak join, walau pun berbayar. Saya kata dulu saya buat, sekarang dah tak buat lagi. En. Mazelan belajar kat mana semua ni? Saya belajar sendiri dekat google dan youtube. […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Petua Sifu Mazelan Abas

Petua Sifu Mazelan Abas

Petua-petua yang saya berikan di bawah ini adalah perkara-perkara yang saya buat dan amalkan. Hasilnya adalah apa yang saya perolehi hari ini. Jadi, itulah jalan yang saya jumpa dalam perniagaan Tone Excel ini dan jika anda melalui jalan yang sama, pasti anda akan sampai ke tempat yang sama. 1) Pakailah satu line sahaja Guna line tone excel, jangan ada dua tiga line. Tak kiralah nak […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Enemy for the Best is Always the Good

Selamat sejahtera, tak kemana-mana ke hari ini? Beberapa hari yang lepas saya ada bertemu kawan yang dah lama buat tune talk/tone excel ini, dah hampir 3 tahun dia buat bisnes ini. Dia pun update saya cara dia buat, sangat bersungguh-sungguh. Dia sering mengadakan table talk. Dia sering mengadakan ceramah-ceramah kecil-kecilan di area Perak. Dia sering bantu downline dia ke sana kemari, dan dia boleh dianggap […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen

Manusia dengan ragamnya

Assalamualaikum semua… Hari pertama saya menyertai perniagaan ini, lebih kurang pukul 5 petang pada 15.7.2010. Malamnya selepas isyak saya call sahabat yang sponsor saya, tanya 1001 soalan mengenai perniagaan ini, macamana itu dan macamana ini, dan selebihnya saya cari sendiri jawapannya di internet. Sorang-sorang cari jawapan, search sana dan sini, dan pada pukul 2 pagi saya mula buat website saya yang pertama mengenai tunetalk-toneexcel ini, […]

Baca Selanjutnya Tinggalkan Komen
x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →